Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis France

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis France: France is een verkorting van de Griekse naam Eufrasia met als betekenis "de welsprekende"" of is een verkorting van Franciscus met als betekenis "Fransman".

Bekende naamdragers

France Gall (1947-2018) is de artiesten van Isabelle Geneviève Marie Anne Gall. France was een Franse zangeres en Eurovisiesongfestivalwinnares. Op 16-jarige leeftijd nam ze haar eerste single op, "Ne soit pas si bête". In 1965 won France het Eurovisiesongfestival met "Poupée de cire, poupée de son". Ze had in die tijd wel een relatie met de bekende zangers Claude François en Julien Clerc. Later trouwde ze met de zanger en componist Michel Berger.

Afgeleide namen: Fran, Frann, Francesco, Francis, Francisco, Franciscus, Franciscus, Francois, Frank, Frans

Geboortekaartjes met de naam France

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam France. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een France of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam France kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam France of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455