Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ezra

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ezra: Ezra is een Hebreeuws jongensnaam, met als betekenis "de helper".

Bekende naamdragers

Ezra Pound (1885-1972) was een Amerikaans dichter, criticus, vertaler en uitgever. Ezra was in de eerste helft van de 20e eeuw een van de belangrijkste figuren van de Modernistische beweging. Hij is vooral voor episch gedicht The Cantos (1964).

Ezra Warner was een Amerikaans uitvinder, die bekend is door zijn uitvinding van de blikopener, gepatenteerd in 1858. Zijn ontwerp werd algemeen gebruikt door Amerikaanse leger in de periode van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Afgeleide namen: Azariah, Azur, Esra, Ezer, Ezrah, Ezri

Geboortekaartjes met de naam Ezra

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ezra. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ezra of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ezra kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ezra of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Cheryl   12 Jul 2017
Alleen maar positieve reacties ontvangen op de naam van onze zoon Ezra! Veel denken meteen aan de serie 'pretty little liar' waar een personage Ezra heet. Gelukkig is dit een positieve rol (ik ken de serie overigens niet)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455