Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ethan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ethan: Ethan is een Hebreewse jongensnaam met als betekenis "volhardend".

Bekende naamdragers

Ethan Hawke (1970) is een Amerikaanse acteur, schrijver en filmregisseur. Op veertienjarige leeftijd debuteerde Etnah in de film Explorers, maar zijn grote doorbraak kwam in 1988 voor zijn rol in Dead Poets Society. In 2001 werd hij genomineerd voor een Academy Award voor beste bijrol in de filmTraining Day.

Ethan Phillips (1955) is een Amerikaans acteur en auteur. Ethan is vooral bekend door zijn rol als Neelix in de sciencefictionserie Star Trek: Voyager.

Ethan komt voor in het Oude Testament als cimbaalspeler aan het hof van Koning David. Ethan is tevens schrijver van Psalm 89.

Afgeleide namen: Etan, Ethen

Geboortekaartjes met de naam Ethan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ethan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ethan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ethan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ethan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455