Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emile

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Emile: Emile is mogelijk afgeleid van het Latijnse aemulus wat "navolger" of "strijdende mededinger" betekent. Een andere mogelijkheid is dat Emile afgeleid is van het Griekse haimulos en zou dan "vriendelijk" betekenen.

Bekende naamdragers

Emile Zola (1840-1902) was een Franse schrijver die beroemd werd met zijn roman Germinal en zijn brief J'Accuse betreffende de Dreyfus affaire. Voor deze laatste brief waarin hij partij koos voor Alfred Dreyfus, die beschuldigd werd van spionage, werd hij veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. Hij kon tijdig vluchten en werd later als held terug ontvangen.

Emile Mpenza (1978) is een bekende Belgische vetbalspits. Hij speelde in verschillende ploegen zoals Standard Luik, Hamburger SV en zelfs Al-Rayyan in Qatar. Typisch voor Emile Mpenza is dat hij vele wedstrijden moest afzeggen wegens blessures.

Afgeleide namen: Emil, Emiel, Emilia, Emilie, Emily, Emilio, Mil, Miel

Geboortekaartjes met de naam Emile

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emile. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emile of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emile kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emile of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Magda   22 Aug 2017
Emile is de naam van mijn 2de kleinzoon en het is een ontzettend lieve, vriendelijke baby. Hij heeft altijd een glimlachje klaar. Voor mij is Emile een afleiding van het Griekse haimulos: vriendelijk.

Aurélie   17 May 2012
Emile is mijn tweede zoon, ik vond het ook een mooie naam.

julie   20 Nov 2009
mijn zoontje heet emilio en ik vind dit een super mooi naam!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455