Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eli

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Eli: Eli is afgeleid van Elias dat "Jahweh is mijn God" betekent.

Bekende naamdragers

Eli Wallach (1915) is een Amerikaanse filmacteur die vooral beroemd werd door zijn komische rol als de achterbakse bandiet Tuco in de western The Good, the Bad and the Ugly. In andere westerns speelde hij daarna ook vaak de rol als mexicaanse bandiet. In 1990 speelde hij de rol van maffiabaas in The Godfather: Part III (1990). Ondanks zijn hoge leeftijd speelde hij in 2007 nog mee in de comedy Mama's Boy.

Eli Whitney (1825) was een Amerikaans uitvinder van de cotton-gin, een machine waarmee de zaadjes van katoen gescheiden kunnen worden. Daarvoor moesten de katoenzaden met de hand worden verwijderd. Verder hield Eli Whitney zich bezig met het ontwerpen van vuurwapens.

Afgeleide namen: Elias, Elija, Ellis, Eline

Geboortekaartjes met de naam Eli

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eli. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eli of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eli kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eli of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455