Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Egon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Egon: Egon is een Germaanse naam, met als betekenis "zwaard".

Bekende naamdragers

Egon Schiele (1890-1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder. In 1909 leerde Egon de kunstcriticus Arthur Roessler kennen, die zeer positief stond tegenover zijn werk. Omdat hij ongehuwd samenwoonden werd hij uit zijn woonplaats in het Boheemse Krumau verjaagd en naar Wenen. Maar ook hier ontstond een schandaal omdat hij jonge meisjes als model naakt liet poseren. Hij schilderde vooral mensen, waarbij hij veel gebruikt maakte van lijnen.

Afgeleide namen: Egan, Egonda, Egondina

Geboortekaartjes met de naam Egon

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Egon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje egonReacties

Reacties in verband met de voornaam Egon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Egon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sharon   07 Jan 2016
Mijn jongere broer heet Egon. Het staat hem perfect, vind het een korte stoere naam, die weinig voorkomt. Prachtig klinkt het!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455