Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dora

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dora: Dora is een verkorting van Theodora, met als betekenis "geschenk van God".

Bekende naamdragers

Dora van der Groen (1927- 2015) was een Vlaamse actrice, toneelpedagoge en toneelregisseur. Dora begon als actrice bij de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg en later speelde ze bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Dora brak helemaal door dankzij de televisieserie Wij, Heren van Zichem, waarin ze zowel de rol speelde van vouw Coene en de smidsvrouw Melanie. In 1978 was ze artistiek leider van de toneelafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. In 2009 werd zij benoemd tot Commandeur in de Kroonorde.

Afgeleide namen: Door, Doortje, Dorien, Dorine, Dorothea, Theodora,Theodore

Geboortekaartjes met de naam Dora

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dora. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dora of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dora kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dora of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455