Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dominic

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Dominic: Dominic heeft als betekenis "toebehorend aan de Heer" of "geboren op de dag des Heren".

Bekende naamdragers

Dominic Monaghan (1976) is een Engels acteur, die bekend werd voor zijn rol als de hobbit Merry te spelen in de verfilming van het boek The Lord of the Rings en als Charlie in de televisieserie Lost. Verder was Dominic te zien in films als The Purifiers, Spivs en An Insomniac's Nightmare.

Dominic Keating (1962) is een Brits acteur. Dominic speelde vier jaar de rol van Luitenant Malcolm Reed in de sciencefiction televisieserie Star Trek: Enterprise. Hij was ook te zien in de televisieseries Heroes en Prison Break.

Afgeleide namen: Domenique, Domingo, Dominicus, Dominiek, Dominik, Dominika, Dominique

Geboortekaartjes met de naam Dominic

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dominic. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dominic of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dominic kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dominic of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455