Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dirk

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Dirk: Dirk is een Germaanse naam bestaande uit twee delen: diet (=volk) en rijk (=machtig). Dirk betekent dus "machtig onder het volk". De naam Dirk is sinds de middeleeuwen populair door de graven van Holland.

Bekende naamdragers

Dirk Benedict (1945) is een Amerikaans acteur die vooral bekend is als Templeton Face Peck in The A-Team. Zijn naam "Benedict" kreeg hij van zijn manager omdat hij als ontbijt Eggs Beneditc (gepocheerde eieren) at. In 1981 kreeg Dirk Benedict kanker, maar door een streng macrobiotisch dieet wist hij zijn ziekte te overwinnen. Later bekeerde hij zich ook tot het boeddhisme en schreef boeken over boeddhisme en macrobiotiek.

Dirk Frimout (1941) was de eerste Vlaamse ruimtevaarder. In 1992 cirkelde hij samen met 6 andere astronauten rond de aarde in de Space Shuttle Atlantis. Hij kreeg voor deze verdienste een eredoctoraat van de Universiteit van Gent.

Dirk Sterkx (1946) is een Vlaamse Politicus van de VLD (liberalen). Voor zijn politieke loopbaan was hij bekend als journalist en redacteur van de toenmalige VRT. In 1999 werd Dirk Sterkx verkozen tot Europarlementslid.

Afgeleide namen: Derk, Diderik, Diederik, Diek, Dietrich, Dik Drieka, Drika

Geboortekaartjes met de naam Dirk

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dirk. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dirk of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dirk kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dirk of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

dirk    28 Nov 2013
kort en krachtig

dirk peumans   28 Nov 2013
valt best mee

D   22 Jun 2011
Machtig!!!!!!!

Koen   03 Apr 2009
de naam Dirk is niet saai mijn vader heet Dirk

dirk   10 Feb 2009
best wel cool

Dirk   20 Jan 2009
Machtig onder het volk (h)

dirk   26 Sep 2008
saaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455