Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dieter

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Dieter: Dieter is een Germaanse naam die samengesteld is uit de woorden "diet" en "hard". De betekenis is dus "sterke van het volk".

Bekende naamdragers

Dieter Bohlen (1954) is een Duitse muziekproducent en zanger. In Nederland is hij bekend als oprichter van de band Modern Talking, die in de jaren 80 wereldwijd een groot succes kenden. Hun bekendste nummer is You're My Heart, You're My Sole. Dieter Bohlen staat regelmatig in roddelbladen wegens zijn onstuimig liefdesleven. Hij had verschillende vrouwen en vriendinnen, waaronder voormalig Miss Duitsland Verona Feldbusch.

Dieter Troubleyn (1970) is een Belgisch zanger en acteur. Hij speelde in televisieseries zoals Familie, Witterkerke en Witse. Hij speelde de hoofdrol van Jezus in de Belgische productie van Jesus Christ Superstar.

Dieter Jansen (1969) is een Nederlands acteur die zijn TV debuut deed als Jan van Ede in de televisiesarie Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij speelde in televisieseries als Villa Borghese, Flodder, Onderweg naar Morgen en Voor Hete Vuren. Hij is ook een bekende stemacteur van tekenfilms.

Afgeleide namen: Dieder, Dider, Diether

Geboortekaartjes met de naam Dieter

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dieter. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dieter of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dieter kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dieter of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455