Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Denny

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Denny: Denny is een verkorting van Daniƫl, met als betekenis "mijn rechter is God". Denny kan ook een verkorting zijn van Dionysius, dat "volgeling van Dionysos, de god van de wijn" betekent. Dionysos was de Griekse god van de wijn, die zorgde voor de wijngaarden en het wijnproces.

Bekende naamdragers

Denny Hulme (1936-1992) was een Formule 1-coureur uit Nieuw-Zeeland. In 1966 eindigde hij als vierde in het WK en een jaar later werd hij wereldkampioen F1 in de Repco-Brabham BT24. In 1968 werd kampioen in de Amerikaanse Can-Am sportwagenserie.

Denny Laine (1944) is een Brits zanger en musicus. Denny was zanger en gitarist van de band The Moody Blues. Ook was hij samen met Paul McCartney oprichter van Wings.

Afgeleide namen: Den, Denies, Denis, Deniz, Dennes, Dennie, Dennis, Denny, Dennys, Denys, Deon, Dion

Geboortekaartjes met de naam Denny

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Denny. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Denny of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Denny kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Denny of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455