Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dennis

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dennis: Dennis is een verkorting van Dionysius, dat "volgeling van Dionysos, de god van de wijn" betekent. Dionysos was de Griekse god van de wijn, die zorgde voor de wijngaarden en het wijnproces.

Bekende naamdragers

Dennis van der Geest (1975) is een Nederlandse judoka, die eenmaal wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen werd. Zowel in 2000 en 2002 was hij Europees kampioen in de klasse boven de 100 kilogram.Dennis behaalde zijn grootste succes in 2005 toen hij in Caïro wereldkampioen werd in de open klasse. Sinds 2006 is Dennis ook op televisie te zien, onder andere in reclames van de Postbank en als presentator van het programma Help! Ik Krijg Een Baan. Dennis is de artiestennaam van Denise van Donselaar, een Nederlandse zangeres. Dennis dankt haar bijnaam omdat ze in haar jeugd vooral rondhing met jongens. In 2006 deed ze mee aan het programma TMF Kweekvijver, won ze een Essent Award en won ze een TMF Awards voor beste kweekvijvertalent.

Dennis Bergkamp (1969) is een Nederlands voormalig voetballer, die vooral succes behaalde als speler van AFC Ajax en Arsenal FC. Dennis speelde 79 keer voor het Nederlands elftal, waarin 39 keer wist te scoren. Dennis is door Pelé opgenomen in de FIFA 100, een lijst van de beste 125 voetballers aller tijden.

Afgeleide namen: Den, Denies, Denis, Dennes, Dennie, Denny, Dennys, Denys, Deon, Dion

Geboortekaartjes met de naam Dennis

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dennis. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dennis of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dennis kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dennis of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Dennis   16 Jan 2014
Ik lust niet eens wijn...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455