Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Chiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Chiel: De jongensnaam Chiel is afgeleid van Michael en is Hebreeuws voor "die is zoals God".

Bekende naamdragers

Chiel Montagne (1944) is een Nederlands presentator. In 1963 maakte hij zijn debuut als radiopresentator bij de zeezender Veronica. In 1971 gaat Chiel de TROS het muziekprogramma Op Losse Groeven presenteren. Chiel heeft heeft een karakteristieke snor en werd in 1989 door de Snorrenclub Antwerpen tot Snor Van Het Jaar uitgeroepen.

Chiel Warners (1978) is een voormalige Nederlandse atleet, die voornamelijk uitkwam op de tienkamp. Op de tienkamp werd Chiel tweemaal Nederlands kampioen.In 1997 won hij goud bij de Europese jeugdkampioenschappen. Tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004 werd hij vijfde.

Afgeleide namen: Chiela, Chieliam, Giel, Michael, Michaël, Machiel, Mechiel, Mike

Geboortekaartjes met de naam Chiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Chiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Chiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Chiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Chiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Chiel   22 Mar 2018
vooral in niet landen waar een taal gesproken wordt van niet Germaanse origine veel leuke reacties en verbazing

LOSER   28 Jan 2013
jezus, ben jij dislectisch ofzo?

Katrien   16 Jan 2013
Onze 2e zoon heet Chiel. In het begin waren de reacties erg verdeeld. Mensen wisten ook niet goed hoe ze de naam moesten uitspreken 'Sjiel' of 'Chiël' hoorden we dus ook af en toe Onze man is nu 3 en noemt zichzelf IEL, maar we zijn nog steeds tevreden over de naam

chiel-jan   21 Sep 2011
oke, graag gedaan luuuuf you tooo

Anoniem   26 Jan 2011
Chiel-Jan jij hebdt mijn leven echt levend gebracht. Jij hebdt mij vertelt wat liefde is! I LUF YOU!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455