Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Charles

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Charles: Charles is afgeleid van de Germaanse naam Karel, met als betekenis "vrije man" of "iemand die niet van adel is".

Bekende naamdragers

Charles Darwin (1809-1882) was een Engels bioloog die vooral bekend van zijn evolutietheorie, waarbij de ontwikkeling van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Hij ondernam verschillende wereldreizen, o.a. naar Zuid-Amerika, Australiƫ, Afrika en verschillende eilandengroepen in de Pacifische en Indische Oceaan. Darwins werk had ook invloed op maatschappij en religie, omdat het de mens beschouwde als een diersoort, in plaats van een boven de natuur staande levensvorm.

Charles, prins van Wales (1948) is de oudste zoon en vermoedelijke troonopvolger van de Britse koningin Elizabeth. Charles overweegt om na zijn troonsbestijging te regeren als George VII en niet als Charles III, omdat er aan de naam Charles te veel negatieve connotaties hangen. Charles trouwde in 1981 met Lady Diana Spencer, van wie ze twee zonen kreeg: William en Harry. Het huwelijk werd echter in 1996 ontbonden, nadat beiden buitenechtelijke relaties hadden.In 20055 huwde Charles met Parker Bowles.

Charles de Gaulle (1890-1970) was een Frans militair en politicus. Charles vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog als officier in de Slag bij Verdun en was leider van de Franse regering tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1959 werd hij de eerste president van de door hem ontworpen Vijfde Republiek. In 2005 werd Charles de Gaulle door tv-kijkers tot de grootste Fransman aller tijden verkozen.

Charles Dickens (1812-1870) was een van de belangrijkste Britse schrijvers van het Victoriaanse tijdperk. Toen hij twaalf was werd hij verplicht om te gaan werken in een schoensmeerfabriek. Deze slechte toestand in deze fabriek werd later een belangrijk onderwerp van zijn werk. In 1835 werd hij kamerverslaggever voor de Morning Chronicle en begon hij ook literair werk te schrijven. Zijn beroemdste romans zijn ongetwijfeld David Copperfield , Great Expectations , Oliver Twist en Nicholas Nickleby. Meestal werden in zijn werken de sociale misstanden aan de kaak gesteld maar ook humor was een belangrijk kenmerk van zijn werk.

Afgeleide namen: Carel, Carl, Carlos, Carol, Carole, Carolien, Caroelien, Carol, Carola,Carole, Carolien, Caroliene, Carolientje, Carolijn, Carolina, Caroline, Carolus, Carolyn, Caronia, Carool, Charles, Carley, Karel

Geboortekaartjes met de naam Charles

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Charles. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Charles of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Charles kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Charles of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455