Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Chanel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Chanel: De meisjesnaam Chanel is mogelijk afgeleid van de Hebreeuwse naam Chanan, met als betekenis "God is vol genade". Chanel is ook een Frans woord met als betekenis "kanaal".

Bekende naamdragers

Coco Chanel (1883-1971) is de oprichterster van het Frans haute couture modehuis Chanel, gevestigd te Parijs. Het modehuis is opgericht in 1909 en begon als een klein accessoirewinkeltje voor vrouwenhoeden. Coco Chanel is ook bekend van haar parfum Chanel No. 5, het eerste parfum ooit dat samengesteld werd door een modehuis.

Afgeleide namen: Chanell, Chanelle, Channelle, Shanel, Shanell, Shanelle, Shannel, Shannelle

Geboortekaartjes met de naam Chanel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Chanel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Chanel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Chanel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Chanel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lisa   09 Mar 2012
chanel is een kei leuke naam want zo noemt mijn honje ze is echt schattig!!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455