Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Cecile

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Cecile: De meisjesnaam Cecile is afgeleid van Caecilius, met als betekenis "de blinde".

Bekende naamdragers

Cecile Sinclair (1987) is een Nederlands model dat in 2007 de Holland's Next Top Model heeft gewonnen. Hierdoor won Cecile een contract bij het modellenbureau MTA Models en een geldprijs.

Cécile de France (1975) is een Belgische actrice die in Frankrijk woont. Cécile werd ontdekt door impresario Dominique Besnehard. Ze maakte haar internationale doorbraak met de horrorfilm Haute Tension. Cécile acteerde ook in de Hollywoodfilm Around the World in 80 Days. In 2005 won ze de Romy Schneiderprijs, een prijs die sinds 1984 in Parijs wordt uitgereikt aan een jonge en beloftevolle actrice uit de Franse of Franstalige filmwereld.

Afgeleide namen: Cecil, Ceciel, Cecilia, Cécile, Cecilie, Cecillia, Cecily, Cecily

Geboortekaartjes met de naam Cecile

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Cecile. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Cecile of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Cecile kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Cecile of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455