Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Brigitte

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Brigitte: Brigitte, of Brigit, is de oud-Ierse godin van het licht en de dichtkunst.

Bekende naamdragers

Brigitte Bardot (1934) is een Frans fotomodel, actrice en zangeres. Brigitte Bardot wordt beschouwd als de stoeipoes van de jaren '50. Ze is getrouwd geweest met met de regisseur Roger Vadim, de acteur Jacques Charrier, de Duitse miljonair Gunther Sachs en de Franse extreemrechtse politicus Bernard d'Ormale. Brigitte maakte haar internationale doorbraak kwam in 1956 met de film Et Dieu Créa La Femme. Als zangeres heeft ze een zestigtal populaire liedjes opgenomen. Brigitte is bekend als dierenrechtenactiviste en protesteert vooral tegen het gebruik van bont.

Brigitte Becue (1972) is een Belgische zwemster. In 1989 won Brigitte de zilveren medaille op de 200 meter schoolslag de Europese kampioenschappen in Bonn. In 1995 won ze twee gouden en één zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen in Wenen. In 1998 brak ze bij de wereldbekerwedstrijden in Sydney het Europees record op de 100 meter schoolslag.

Afgeleide namen: Brit, Britt, Britte, Britta, Britget, Britta, Britte, Brigit

Geboortekaartjes met de naam Brigitte

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Brigitte. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Brigitte of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Brigitte kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Brigitte of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455