Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bridget

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Bridget: De meisjesnaam Bridget is waarschijnlijk afgeleid van Brigit, de oud-Ierse godin van het licht en de dichtkunst.

Bekende naamdragers

Bridget Fonda (1964) is een Amerikaans actrice en nicht van de bekendere Jane Fonda. Bridget maakte haar filmdebuut in de film You Can't Hurry Love, maar brak pas in 1989 internationaal voor haar rol in Scandal. Voor deze film ontving Bridget een Golden Globenominatie. Bridget speelde de hoofdrol in de twee succesvolle films, Singles en Single White Female.

Bridget Moynahan (1971) is een Amerikaanse actrice en model. Bridget stond op de covers van onder meer Elle, Vogue en Glamour. In 1999 speelde ze haar eerste rol in de televisieserie Sex and the City. Een jaar later brak ze door met haar rol in de film Coyote Ugly.

Afgeleide namen: Brit, Britt, Britget, Britta, Britte, Brigitte, Brigit

Geboortekaartjes met de naam Bridget

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bridget. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bridget of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bridget kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bridget of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455