Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Avi

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Avi: Avi is een Hebreeuwse jongensnaam, een variant van Abraham, met als betekenis " vader van vele volkeren".

Bekende naamdragers

Avi Toledano (1948) is een Israƫlische zanger die bij ons bekend is vanwege zijn deelnames aan het Eurovisiesongfestival. In 1982 won Avi in het Engelse Harrogate de tweede plaats het liedje Hora. Een jaar later mocht hij weer deelnemen en belande opnieuw op de tweede plaats, nu met het nummer Chai.

Afgeleide namen: Afi, Ava, Avia, Aviv

Geboortekaartjes met de naam Avi

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Avi. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Avi of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Avi kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Avi of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nathalie   07 Jun 2012
Mijn man en ik hebben onze zoon de naam Avi gegeven (2008). Wij spreken hem uit op z'n engels, waardoor je de A uitspreekt als een "e" (klinkt als Heavy zonder H). Andere kindjes vinden zijn naam duidelijk leuk om uit te spreken, maar ik verwacht dat bijvoorbeeld onderwijzers nog veel fouten gaan maken bij het uitspreken van zijn naam. We hebben de naam overigens gehoord in de film "Snatch".


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455