Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Auguste

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Auguste: Auguste is afgeleid van het Latijnse augere, met als betekenis "de vermeerderaar".

Bekende naamdragers

Auguste Piccard (1884-1962) was een Zwitserse natuurkundige. Auguste was twee meter lang en weelderige haardos. In 1917 ontdekte hij een uranium-isotoop, zonder dat hij wist dat het later de basis vormde voor de eerste atoombom. Auguste was jarenlang de man die het hoogste en het diepst was geweest. In 1931 deed hij vlucht met een luchtballon waarmee hij een hoogte van 15.781 meter bereiktte. Daarna wilde hij het record diepzeeduiken vestigen: in 1953 dook hij voor het eiland Ponza tot op 3150 meter.

Auguste Comte (1798-1857) was een Frans filosoof en socioloog, die bekend is als de grondlegger van het positivisme. Volgens Auguste was de eerste stap voor het verbeteren van de samenleving het ontwikkelen van een nieuwe, theoretische wetenschap over die samenleving. Zijn devies Orde en Vooruitgang prijkt op de Braziliaanse vlag.

Afgeleide namen: August Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, Gusta, Guus, Guusje, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Auguste

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Auguste. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Auguste of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Auguste kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Auguste of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455