Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Arjen

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Arjen: De jongensnaam Arjen is een verkorting van Adriaan, met als betekenis "afkomstig uit Adria", een plaats bij Venetië.

Bekende naamdragers

Arjen Duinker (1956) is een Nederlands dichter en prozaïst. Hij debuteerdeals dichter in 1980 in Hollands Maandblad. Daarna lanceerde hij samen met K. Michael het tijdschrift Aap Noot Mies en schreef voor Hollands Maandblad. Arjen Duiker ontving in 1993 de Halewijn-literatuurprijs van de stad Roermond voor Rode Oever en Losse gedichten. In 2005 ontving hij de VSB Poëzieprijs voor De zon en de Wereld.

Arjen Gerritsen (1970) is een Nederlands politicus voor de VVD. In 2002 was hij burgemeester van Haren en als dertiger een van de jongste burgemeesters van Nederland.

Arjen Grolleman (1972) is een Nederlands radio-dj. Als student op de middelbare school richtte hij zijn eigen schoolradiozender op. In 1995 begon hij te presenteren voor Veronica, en daarna voor Holland FM, HitRadio 1224 en HitRadio Veronica. Uiteindelijk komt hij terecht bij het alternatieve muziekstation Kink FM. Wel is hij tussen 2003 en 2005 te horen op Radio Veronica. Arjen Grolleman spreekt ook regelmatig radio- en tv-reclames in.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adrian, Adriana, Adrie, Arjan, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Arjen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Arjen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Arjen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Arjen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Arjen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455