Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Andrea

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Andrea: Andrea is afgeleid van het Griekse andreios en betekent "dapper".

Bekende naamdragers

Andrea Croonenberghs (1964) is een Vlaamse actrice, zangeres en omroepster. Ze is bekend door haar rollen in de televisieseries Windkracht 10 en Flikken. Daarnaast was ze de gast en talloze televisieseries zoals Bacara, De Drie Wijzen, Tien voor Taal, De Droomfabriek en De Laatste Show. Tussen 1989 en 1999 was Andrea Croonenberghs zangeres van de groep La Piovra. Daarna was ze zangeres in Hope Band en Flikkenband.

Andrea Bocelli (1958) is een bekende Italiaanse tenor. Hij werd in Italië in 1994 bekend nadat hij het Festival van Sanremo won. In 1998 tourde hij door Amerika en won er twee World Music Awards. In Vlaanderen brak Andrea Bocelli door met zijn nummer Con Te Partirò. Hij is als gevolg van een voetbalongeval bijna geheel blind.

Afgeleide namen: Andras, Andreas, André, Andrée, Andries, Dries, Dreesje

Geboortekaartjes met de naam Andrea

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Andrea. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Andrea of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Andrea kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Andrea of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Andrea   02 Feb 2012
Ik heet zelf Andrea, en ik vind t wel een mooie naam! Mijn Overoverovergrootoma´s zus hete ook zo!

bff andrea   08 Nov 2010
andreia is mijn vriendin

bff andrea   02 Oct 2010
mijn beste vriendin noemt andrea ze is supertof en heeft de zelfde smaak als mij...

Olivia   20 Nov 2009
ik vind het wel een mooie,mijn zus heet zo


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455