Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Amelia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Amelia: De meisjesnaam Amelie is mogelijk een verkorting van de Germaanse naam Amalberga, met als betekenis "beschermster in de strijd". Amelia kan ook afgeleid zijn van Aemilius, de naam van een Romeins geslacht, met als betekenis "de zachtaardige" of "de vriendelijke".

Bekende naamdragers

Amelia del Pilar van Bourbon (1834-1905) was een infanta van Spanje. Amelia was de jongste dochter van Francisco de Paula van Bourbon. In 1856 huwde ze met Adalbert Willem van Beieren, een zoon van koning Lodewijk I van Beieren. Het koppel bekeerde ze zich tot de Oosters-orthodoxe Kerk, omdat ze in aanmerking zou komen voor de Griekse troon, mocht haar zwager Otto kinderloos sterven. Amelia en Adelbert kregen vijf kinderen: Lodewijk Ferdinand, Alfons, Isabella Marie Elisabeth, Elvira en Clara.

Afgeleide namen: Emilie, Emely, Emily, Amalia, Amelia, Mele, Emmy

Geboortekaartjes met de naam Amelia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Amelia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Amelia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Amelia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Amelia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455