Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Alexis

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Alexis: Alexis is afgeleid van Alexander dat "beschermer" of "helper" betekent.

Bekende naamdragers

Alexis Bledel (1981) is een Amerikaans actrice en voormalig fotomodel. Alxis is vooral bekend door haar rollen in de televisieserie Gilmore Girls (2000-2007) . Daarna speelde ze in verschillende films waaronder Tuck Everlasting, Sin City en The Sisterhood of the Traveling Pants.

Alexis Bouvard (1767-1843) was een Frans astronoom die acht kometen ontdekte en tabellen maakte over de banen van de planeten Jupiter, Saturnus en Uranus. Alxeis Bouvard was de directeur van het Observatorium van Parijs.

Alexis Carrel (1873-1944) was een Frans dokter en bioloog die in 1912 de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde kreeg voor zijn onderzoek naar directe vaatanastomose. Hierdoor werd het mogelijk om organen met een eigen bloedvaten te transplanteren.

Afgeleide namen: Alaxander, Alex, Alexa, Alexandra, Alexandrine, Alxi, Alexia, Alexine, Alexis, Alexius, Alexei

Geboortekaartjes met de naam Alexis

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Alexis. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Alexis of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Alexis kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Alexis of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455