Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Akshay

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hindoestaans

Betekenis Akshay: Akshay is een Hindoestaanse jongensnaam, met als betekenis "naam van een God".

Bekende naamdragers

Akshay Kumar (1967) is een populaire Indiase acteur uit Bollywood, de Indiase versie van Hollywood. Akshay maakte zijn debuut in de film Sugandh. Later speelde hij de hoofdrol in verschillende Khiladi-films. Hoewel Akshay vooral in actiefilms speelt is hij ook te zien in verschillende komische films, zoals Hera Pheri, Awara Paagal Deewana, Mujhse Shaadi Karogi en Singh is Kinng .Hij is getrouwd met Twinkle Khanna, de dochter van de Bollywood-acteurs Rajesh Khanna en Dimple Kapadia.

Geboortekaartjes met de naam Akshay

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Akshay. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Akshay of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Akshay kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Akshay of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455