Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Adrianus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Adrianus: Adrian betekent letterlijk "afkomstig uit Adria", een plaats bij Venetië. Ook de Adriatische Zee is vernoemd naar Adria.

Bekende naamdragers

Adrianus Bleijs (1842-1912) was een Nederlands architect en schilder die een aantal katholieke kerken ontwierp. Adrianus was één van de weinige katholieke architecten in die tijd die niet uitsluitend in neogotische stijl bouwde.

Adrianus Eversen (1818-1897) was een Nederlandse kunstschilder die gewaardeerd wordt om zijn typisch Hollandse sfeerbeeld dat hij in zijn werk wist op te roepen. Als lid van Arti et Amicitiae behoorde Adrianus tot de kunstenaarselite van zijn tijd.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adriaan, Adrian, Adriana, Adriano, Adrie, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Adrianus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Adrianus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Adrianus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Adrianus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Adrianus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lya   12 Nov 2013
onze oudste zoon heet adrianus johannes, met als roepnaam ardjan.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455