Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Abdul

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Abdul: De jongensnaam Abdul is van Arabische oorsprong en betekent "dienaar". Gewoonlijk wordt Abdul gebruikt met een andere naam zoals Abdullah, met als betekenis "dienaar van God".

Bekende naamdragers

Abdul Kalam (1931) was president van India van 2002 tot 2007. Buiten politiek heeft Abdul Kalam nog vele andere interesses: hij is ruimtevaarddeskundige, ingenieur en schrijver. In 1998 leidde hij ondergrondse kernproeven. Adbul Kalam bestudeerd zowel de Islam en het Hindoeïsme. Hij ontving eredoctoraten van een dertigtal universiteiten.

Abdul Basit (1927-1988) was een Egyptische sheik die bekend werd als populaire recitator van de Koran. Hij had een typische hoge maar duidelijk stem.

Abdul Qadir Khan (1936) is een Pakistaanse atoomgeleerde die ervan verdacht werd atoomgeheimen te hebben doorgespeeld aan andere landen. Hij is de vader van de Pakistaanse atoombom en wordt er beschouwd als een nationale held.

Abdul Rahman (1965) haalde in 2006 het internationale nieuws omdat hij door moslimgeestelijken ter dood zou meten veroordeeld worden omdat hij zich als moslim bekeert had tot een Christen. Na zware druk uit het Westen werd Abdul Rahman in 2006 vrijgelaten. Een jaar later kreeg hij politiek asiel in Italië na bemiddeling van paus Benedictus bij de Afgaanse president Hamid Karzai.

Afgeleide namen: Abdulaah, Abdullah

Geboortekaartjes met de naam Abdul

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Abdul. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Abdul of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Abdul kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Abdul of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455