Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aagje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Aagje: Aagje is een vleivorm van de naam Agatha, dat afgeleid is van het Griekse agathos en "goed" betekent. Mogelijk is Aagje ook afgeleid van de Friese naam Age met als betekenis "zwaard".

Bekende naamdragers

Aagje Deken (1741-1804) was een Nederlands schrijverster. In 1775 verscheen haar dichtenbundel Stichtelijke Gedichten, die ze samen met Maria Bosch had geschreven. In 1777 ging ze samenwonen met Betje Wolff en samen publiceerden ze het bekende werk Brieven en de Historie van Mejuffrouw Sara Burgerhart.

Aagje Vanwelleghem (1987) is een Belgisch turnster. Ze is van Braziliaanse afkomst en dankzij haar adoptie door Belgische ouders kon het leven van het zieke Aagje gered worden. urnster Aagje Vanwalleghem heeft voor een primeur gezorgd. In 2003 slaagde Aagje er als eerste Belgische turnster een medaille te veroveren in een wereldbekerwedstrijd in het Griekse Thessaloniki.

Afgeleide namen: Aacht, Agaat, Agatha, Agatho, Age

Geboortekaartjes met de naam Aagje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aagje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aagje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aagje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aagje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aagje   11 Sep 2011
Mijn kleine zusje heet Aagje en ze vind het fantastisch dat 'zij' meespeelt in het verhaar van Pluk en de petteflat...

Adriaan   30 Mar 2010
Bassie doe normaal!

aagje   24 Sep 2009
ik heet ook aagje, na mijn oma.

Aagje   05 Sep 2009
Ik heet ook Aagje! Het is een heel moeilijke naam voor mensen die geen Nederlands spreken...

nieske   01 Sep 2009
mijn moeder heette Aagje met een lief karakter ik heb een weblog naar haar genoemd leuk te weten waar deze naam van oorsprong vandaan komt

Nele   27 May 2009
Mijn zus heet Aagje. De verklaringen passen zeeeeeeer goed bij haar karakter

edith   10 Nov 2008
mijn moeder heet aagje ze noemen haar atie en dat klinkt vooral hard in de oren en ik noem haar gewoon moeder aagje. ze is zo ontzettend lief.

aagje   10 Nov 2008
ik heet aagje en ben vooral heel nieuwgierig en vooral heel dromig type.en ik lust vooral een lekkere geitemelk.

Bassie   14 Feb 2008
Mijn geit heet Aagje. Hij kan ook een koprol maken. Hij vind tosti's lekker zonder ananas.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455