Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anais

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Anais: Anais is van Hebreeuwse oorsprong en betekent "bevallig". Mogelijk is Anais ook afgeleid van Anna dat "begenadigde" of "lieflijke" betekent.

Bekende naamdragers

Anais Nim (1903-1977) was een Franse schrijfster die vooral bekend is om haar dagboeken die ze bijhield vanaf haar twaalfde. Stukken uit haar dagboek werden verfilmd door Philip Kaufman. Anais Nim schreef ook erotische werken, waaronder "The Delta of Venus".

Anais Granofsky (1973) is een Canadees actrice. Ze is vooral bekend als Lucy Fernandez in televisieseries "Degrassi Junior High" en "Defrassi High".

Afgeleide namen: Annis, Annais, Anis, Anise, Anisa, Alais, Anissa, Ana, Anas, Anass, Anat, Janais

Geboortekaartjes met de naam Anais

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anais. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anais of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anais kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anais of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ana´s   06 Mar 2013
ik ben ook een ana´s^^, en ik ken nog wel veel meisjes met die naam hoor. het betekend "genadig" en het parfum is geweldig^^ , normaal noem ik turia, maar ana´s is leuker^^

isabelle   16 Jan 2013
een super mooie naam , veel verwant met anaitÚ.

Ana´s   14 May 2012
Ana´s kan wel op veel manieren geschreven worden. en het is toch een super naam

anais   19 Sep 2011
super coole naam

Ana´s   15 Mar 2011
Hallo Natalie, Ik heet ook Ana´s en ben half frans. Er is ook een luchtje (parfum) Ana´sAna´s dus Natalie het is Ana´s met de dubbele puntjes op de i

Kamel   14 Jan 2011
Ana´s is een zeer mooie naam en leuk om uit te spreken op vlak van romantiek. Maar stel dat je kind iets uitsteekt en je roept ANA╬S... dan vind ik die minder leuk omdat het er niet bij past.

Ana´s   13 Dec 2010
Anais wordt uitgesproken als "anei" zoals alle Franse woorden op -ais, bij Ana´s ligt de klemtoon op de i. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uiteraard uit naar Ana´s, met trema!

Ana´s   10 Feb 2010
ik vind Ana´s een mooie naam, die ik al 12 jaar draag. Ik vind het een aanrader als naam.

diego   27 Jan 2010
mijn lief noemt Anais top e!!!

anais   01 Oct 2009
anais is een top naam er is geen mooiere

anais   01 Oct 2009
komt zelden voor in belgieMelanie   06 Apr 2009
Wij gaan onze dochter ook Ana´s noemen en hebben gekozen voor deze manier van schrijven, maar volgensmij kan het allebei.

Natalie   20 Mar 2009
Ik zou mijn dochter Anais willen noemen, maar ik weet nie zeker hoe het geschreven wordt; Ana´s of Anais...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455