Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ziggy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Ziggy: Ziggy is een Nederlandse jongensnaam, met als betekenis "zegen" of "overwinning. Ziggy zou ook een ander woord zijn voor joint, daarom gaf Bob Marley zijn zoon de naam Ziggy.

Bekende naamdragers

Ziggy Marley (1968) is een Jamaicaanse reggae-zanger, die bekend is geworden als zoon van zanger Bob Marley. Op 11-jarige leeftijd vormde hij samen met zijn zussen Cedella, Sharon en zijn broer Stephen de band The Melody Makers. In 1988 maakte ze een succesvol album genaamd Conscious Party en een jaar later One Bright Day. In 2003 maakte Ziggy zijn eerste solo-album, Dragonfly, dat meteen een groot succes werd. Met de Melody Makers maakte hij de titelsong voor de populaire serie Arthur.

Afgeleide namen: Siggy, Sigi, Ziggi

Geboortekaartjes met de naam Ziggy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ziggy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ziggy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ziggy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ziggy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455