Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Zara

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Zara: Zara is afgeleid van het Hebreeuwse sjar dat "vorst" betekent.

Bekende naamdragers

Zara Phillips (1981) is de dochter van Prinses Anne en Mark Phillips. Zara is dus kleindochter van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk. Zara houdt van paardrijden. Op de Badminton Horse Trials van 2003 behaalde ze de tweede plaats. Zara zou zelfs meedoen aan de Olympische Zomerspelen in 2004, maar dat ging niet door wegen een blessure van het paard. Hoewel ze niet heel actief is op koninklijk gebied houdt de roddelpers haar wek in de gaten: ze heeft al verschillende relaties gehad en werd afgeschilderd als koninklijke rebel nadat ze een tongpiercing had laten had genomen.

Afgeleide namen: Sara, Saar, Sarah, Sarie, Saddie, Sally, Zahra, Zarah

Geboortekaartjes met de naam Zara

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Zara. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Zara of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Zara kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Zara of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455