Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Yvette

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Yvette: Yvette is een Franse variant van de Germaanse naam Ivo, met als betekenis "de buigzame" of "de wilgetak".

Bekende naamdragers

Yvette Freeman (1957) is een Afro-Amerikaanse actrice die vooral bekend van de televisieserie ER.Yvette maakte haar eerste grote optreden in de Broadway musical Ain't Misbehavin. Daarna speelde ze in de films Member of the Wedding, The Wiz en Mademoiselle Rose. Maar Yvette werd pas bekend bij het grote publiek door haar rol van zuster Haleh Adams in de ziekenhuisserie ER. Ook speelde ze in de sitcom Working.In 1996 kreeg ze een Ovation Award voor haar rol in de musical Dinah Was.

Yvette Nagel (1964) is een Nederlands schaakster en heeft de titel van FIDE meester. Yvette is getrouwd met grootmeester Yasser Seirawan en is de dochter van de politicus Jan Nagel. In 2000 won Yvette het vierde Broekhuis NK toernooi.

Afgeleide namen: Iefje, Ijfke, Ive, Ivo, Ivonne, Yf, Yves, Yvette, Yvonne

Geboortekaartjes met de naam Yvette

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Yvette. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Yvette of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Yvette kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Yvette of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Yvette   13 Sep 2011
helemaal dolletjes!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455