Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Yves

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Yves: Yves is een Franse variant van Ivo, een Friese naam met als betekenis "boog van taxus".

Bekende naamdragers

Yves Leterme (1960) is een Belgisch politicus van de CD&V. Van 2004 tot 2007 was hij minister-president van Vlaanderen en werd enorm populair als minister-president met de slogan "goed bestuur". Tijdens de federale verkiezingen Van 2007 behaalde hij een enorme overwinning met 796.521 voorkeurstemmen. In 2008 werd Yves eerste minister van de regering-Leterme I. In 2009 werd Yves opnieuw eerste minister van de regering-Leterme II, maar begin in april 2010 bood Leterme opnieuw het ontslag aan van de regering aan, nadat Open VLD uit de regering stapte, omdat die vond dat op de afgesproken deadline geen akkoord bereikt was over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde.

Yves Desmet (1959) is een Vlaams journalist en essayist, die in 1994 hoofdredacteur werd van de krant van De Morgen. Op televisie werd Yves bekend door het VTM programma Polspoel & Desmet, waarin hij samen met Gui Polspoel politici ondervraagt.

Afgeleide namen: Ivar, Ivarr, Ive, Iver, Ivo, Ivor, Yve, Yvo

Geboortekaartjes met de naam Yves

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Yves. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Yves of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Yves kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Yves of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455