Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Youri

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Youri: Yoery is een Russische vorm van George, met als betekenis "landbouwer".

Bekende naamdragers

Youri Mulder (1969) is een Nederlands voetbalanalist en voormalig profvoetballer. Als voetballer speelde hij voornamelijk als centrumspits in ploegen zoals FC Twente, FC Schalke 04 en het Nederlands voetbalelftal. Youri is te horen als commentator in verschillende edities van het computerspel FIFA Football.

Youri Djorkaeff (1968) is een voormalig Frans voetballer. Youri speelde mee in het Franse elftal toen ze in 1998 het WK en in 2000 het EK wonnen. Youri speelde als aanvaller en aanvallende middenvelder.

Afgeleide namen: Joery, Joria, Joris, Jorry, Jory, Jouri, Juri, Youri, Yuri

Geboortekaartjes met de naam Youri

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Youri. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Youri of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Youri kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Youri of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

youri   13 Mar 2013
hey da's kij raar want ik zen zelf ook een bouwvakker


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455