Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Yfke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Yfke: Yfke is een Friese meisjesnaam, afgeleid van de Germaanse naam Ivo en met als betekenis "de buigzame" of "de wilgetak".

Bekende naamdragers

Yfke Sturm (1981) is een Nederlands fotomodel. Yfke werd ontdekte toen ze aan het winkelen was met haar moeder door een medewerker van Elite Model Management. In 1997 won ze de Nederlandse versie van de Elite Model Look en won ze tevens de International Elite Model Look Contest. Yfke is vooral bekend geworden als presentatrice van Holland's Next Top Model. Yfke was te zien in internationale tijdschriften zoals Vogue, Elle, Marie Claire, Allure, Cosmo en L’Officiel. Verder werkte ze voor Ralph Lauren, Calvin Klein, Emporio Armani, Pantène en Laboratoires Garnier.

Afgeleide namen: Iefje, Ijfke, Ive, Ivo, Ivonne, Yf, Yves, Yvette, Yvonne, Yvette

Geboortekaartjes met de naam Yfke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Yfke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Yfke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Yfke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Yfke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Patries   16 Oct 2010
Mijn kindje is gestorven en zou Yfke heten.. weet nu wat het betekend en is precies wat het dus had moeten zijn.. eeuwige leven voor mijn kleine meisje....


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455