Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Yasemin

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Yasemin: Yassmin afgeleid van "jasmijn", een groenblijvende, kruipende plant met ovale bladeren en lichtblauwe bloemen met vele gele meeldraden. In China is de jasmijn het symbool voor vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid.

Bekende naamdragers

Yasemin Smit (1984) is een Nederlandse waterpolospeelster die op de Olympische Spelen van 2008 in Peking met haar waterpoloteam goud won. In hetzelfde jaar werd ze ook Nederlands kampioen. Na de spelen tekende Yasemin voor de Griekse waterpoloclub Olympiakos Piraeus.

Afgeleide namen: Jasmien, Jasmijn, Jasmin, Jasmina, Jasmine, Yasmijn, Yasmin, Yasmine

Geboortekaartjes met de naam Yasemin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Yasemin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Yasemin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Yasemin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Yasemin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

josé   18 Jan 2013
Mijn schoonfamilie in turkije kan mijn naam niet uitspreken en heet schoonmama gevraagd of ze me in turkije een tweede naam mocht geven, dat is Yasemin geworden en ik ben er blij mee want ik vind het een mooie naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455