Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Xavier

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Xavier: Xavier is een Franse jongensnaam, met als betekenis "nieuw huis".

Bekende naamdragers

Xavier Waterslaeghers is een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen en wordt gespeeld door Johny Voners. Xavier is beroepsmilitair en is gehuwd met Carmen Vandormael, zijn Sjoeke. Xavier is verslaafd aan pintjes en staat staat symbool voor de sloef omdat Carmen hem alles kan bevelen.

Xavier Malisse (1980) is een Belgisch tennisser, die vanaf 1998 prof werd. Xavier won al drie ATP-toernooien: Delray Beach (2005 en 2007) en Madras (2007). In 2004 won Xavier samen met Olivier Rochus als eerste Belgische tennissers een Grand Slam.

Afgeleide namen: Xavi, Xaviero, Xavy

Geboortekaartjes met de naam Xavier

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Xavier. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Xavier of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Xavier kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Xavier of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Mama van Xavier   12 Nov 2014
Voor veel mensen lastig uit te spreken naam. Onze Xavier (Zavjee) luistert inmiddels naar alle varianten... Fonetisch als Ksavjee, Saffier, X-avier. Dat had ik mij bij de geboorte niet echt bedacht, maar heb geen spijt van de naamskeuze.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455