Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Xander

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Xander: Xander is een verkorting van de Griekse naam Alexander met als betekenis 'de beschermer'. Alexander komt verschillende malen voor in het Nieuwe Testament. De naam is vooral bekend geworden door Alexander de Grote.

Bekende naamdragers

Xander de Buisonjé (1973) is een Nederlandse zanger die bekend werd met de band Volumia!. In 2002 trad deze groep voor het laatst op in de Heiniken Music Hall in Amsterdam. Tijdens het afscheidsconcert voor de overleden zanger André Hazes zong Xander Hazes' liedjes Zij Gelooft in Mij.

Xander Berkeley (1955) is een Amerikaanse acteur die een bijrol kreeg in enkele bekende televisieseries zoals MASH, Miami Vice, The A-Team, Remington Steel en Law en Order. Xander acteerde ook in films zoals Terminator 2, A Few Good Men en Amistad.

Afgeleide namen: Sander, Alexa, Sandar, Zandra, Xandres, Xandro

Geboortekaartjes met de naam Xander

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Xander. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Xander of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Xander kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Xander of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

xander   12 Jan 2014
mooie naam en leuke betekenis

Xander   05 Apr 2012
ik ben trots op mijn naam het komt maar zelden voor maar mensen spreken Sander voor niet echt heel fijn om te horen

An   04 Mar 2011
Wij hebben ons zoontje ook die naam gegeven (nu 4mnd),maar idd,als ik het geweten had dat de mensen het er soms zo moeilijk mee hebben om het juist uit te spreken, had ik misschien wel een andere naam gekozen... Ik hoor nu ook vaak Zander, om de kriebels van te krijgen!

Xander   24 Feb 2008
Ons zoontje heet Xander. We vinden het een mooie naam. Alleen jammer dat er vele mensen de naam verkeerd uitspreken, ze maken er Sander van.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455