Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wolf

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Wolf: Wolf is een Germaanse jongensnaam met als betekenis "wolf".

Bekende naamdragers

Wolf Biermann (1936) is een politieke dichter en zanger uit Duitsland. Zijn werk gaat vooral over het gedeelde Duitsland en bevat veel kritiek op het stalinistische regime van het voormalige Oost-Duitsland. Wolf won in 1991 de Georg-B├╝chner-Preis en in 2006 kreeg hij het Gro?es Bundesverdienstkreuz. In 2007 werd Wolf ereburger van de stad Berlijn.

Wolf Vostell (1932-1998) was een Duitse kunstschilder en beeldhouwer, die wordt beschouwd als een van de pioniers van de Environmentkunst, van de videokunst en de Fluxus-beweging.

Afgeleide namen: Wolfe

Geboortekaartjes met de naam Wolf

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wolf. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wolf of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wolf kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wolf of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455