Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Wim: Willem is een typische Nederlandse naam die wel minder populair is geworden. Willem is afkomstig van de Germaanse naam Wilhelm en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Wim Sonneveld (1917-1974) was een Nederlands cabaretier en zanger. Samen met Toon Hermans en Wim Kan behoort hij tot de belangrijkste cabaretiers van Nederland. Wim Sonneveld acteerde ook in een aantal films en televisieseries waaronder My Fair Lady en Ja Zuster, Nee Zuster. Bekende liedjes van Wim Sonnefeld zijn Het Dorp en In Een Rijtuigie.

Wim Kan (1911-1983) was een Nederlandse cabaretier die samen met Wim Sonneveld (zie hierboven) een van de belangrijkste cabaretiers van Nederland was. In 1936 richtte Wim Kan samen met zijn vrouw Corry het ABC-cabaret op. Dit kende een groot succes en heel wat artiesten vonden er hun opleiding. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijf Wim Kan een tijdland in een concentratiekamp in Indonesiƫ. Hij was de grondlegger van de oudejaarsconferences waarbij vooral politici op de korrel werden genomen.

Afgeleide namen: Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, Willem, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Wim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455