Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Willy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Willy: Willy is een verkorting van de Germaanse naam Wilhelm, met als betekenis "de beschermer".

Bekende naamdragers

Willy Alberti (1926-1985) was een Nederlandse zanger en acteur. Als acteur was Willy te zien in volksstukken. Samen met zijn dochter Willeke presenteerde ze radio- en televisieshows. Samen met Max van Praag vormde hij het duo De Straatzangers die eind jaren vijftig met het nummer Marina een hit in de Verenigde Staten.

Willy Planckaert (1944) is een voormalig Belgisch profwielrennervan 1965 tot 1988. Willy komt uit een bekende wielerfamilie: ook zijn broers Walter en Eddy waren ook wielerprof. In 1965 won Willy zijn eerste wedstrijd: Brussel-Charleroi-Brussel. Daarna volgde nog overwinningen zoals GP Pino Cerami (1967), Dwars door België (1976), Ster van Bessèges en Dwars door België (1977).

Willy Vandersteen (1913-1990) was een Vlaamse striptekenaar, vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske. In 1945 verscheen de eerste strip van Rikki en Wiske in een Vlaamse krant en werd meteen een groot succes. In 1954 begon Vandersteen de westernstrip Bessy en in 1959 ridderstrip De Rode Ridder te gebruiken. De strips van Willy Vandersteen bevatten humor en spanning. De verhalen spelen zich dikwijls af in een historische context en putten ook graag uit oude volkslegenden en sagen.

Afgeleide namen: Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, Willem, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Willy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Willy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Willy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Willy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Willy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455