Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis William

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis William: William is de Engelse variant van Wilhelm en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

William van Wales (1982) is Prins van het Verenigd Koninkrijk en de oudste zoon van prins Charles en wijlen prinses Diana. Hij is is tweede in lijn van de Britse troonopvolging, na zijn vader. William was de Britse prins die naar een gewone basisschool ging en dus geen privé-lessen kreeg. Tussen 2001 en 2005 studeerde prins William geografie aan de University of St. Andrews in Schotland. In 2008 werd prins William benoemd tot ridder in de Orde van de Kousenband.

William Shakespeare (1564-1616) was een Engels toneelschrijver en dichter en wordt beschouwd als de grootste schrijver die Engelse schrijver ooit. Nog steeds worden zijn woorden, uitdrukkingen en citaten gebruikt. Shakespeare heeft enorm veel tragedies, koningsdrama's, sonetten, gedichten en komedies geschreven maar zijn bekendste wreken zijn The Tragedy of Romeo and Juliet en The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark.

Afgeleide namen: Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, Willem, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam William

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam William. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een William of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam William kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam William of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455