Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Willem

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Willem: Willem is afgeleid van de Germaanse naam Wilhelm en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Willem van Oranje (1533-1584) was leider van de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spaanse bezetter, een opstand die resulteerde in de onafhankelijkheid van Nederland. Oorspronkelijk van Willem van Oranje stadhouder voor de koning van Spanje, maar later kwam hij in opstand tegen de koning van Spanje.

Willem Drees (1886-1988) was een Nederlandse minister-president van de PvdA. Hij was een pragmatische politicus die hielp aan de opbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatie van Nederlands-Indiƫ. Willem Drees was bekend als Vadertje Drees.

Willem Elsschot (1882-1960) was een Vlaams romanschrijver en dichter. Alhoewel hij slechts weinig proza schreef heeft zijn werk toch een grote invloed gehad. De bekendste van Willem Elsschot zijn Lijmen, Kaas, Tsjip en Het Been. Thema's die steeds terugkomen in zijn werk zijn het zakenleven en het gezinsleven. Hij was fel tegenstander van reclame en commercie in het algemeen.

Afgeleide namen: Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Willem

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Willem. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Willem of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Willem kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Willem of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Willem   16 Oct 2012
KONING!!!!

Willem   20 Mar 2012
Willem is kei cool

Willlem   13 Dec 2009
Willem is egt een super naam

willem   24 Sep 2009
je zult zo maar heten wat ben je dan gelukkig zijn


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455