Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Willeke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Willeke: Willeke De naam Willeke is afgeleid van Wilhelm en betekent "beschermer".

Bekende naamdragers

Willeke Alberti (1945) is een Nederlands zangers en actrice. Haar vader, Willy Alberti, was ook een bekende zanger. Ze is één van de allergrootste diva’s van de Nederlandse populaire en lichte muziek. In 1963 haalde ze haar eerste hit het liedje Spiegelbeeld. Andere bekende hits zijn Mijn Dagboek en De Winter Was Lang. Van 1956 tot 1969 presenteerde Alberti samen met haar vader zaterdagavondshows. In 1970 speelde ze een rol in de televisieserie De Kleine Waarheid en vanaf 2008 in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Willeke van Ammelrooy (1944) is een Nederlandse actrice en toneelspeelster. Willeke kreeg tweemaal een Gouden Kalf voor Beste Actrice. Ze acteerde in films zoals De Lift, Mira, Ciske de Rat, Het Glazen Huis en The Lake House.

Afgeleide namen: Wiel, Wil, Wilhelm, Wilhelminus, Wellem, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Willeke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Willeke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Willeke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Willeke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Willeke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

gitta de bruin    07 Mar 2010
je doet erg goed tol tol willeke zegt gitta de bruin

Bart   01 Apr 2009
is de naam willineke ook hiervan afgeleid??


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455