Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wieke

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Wieke: De Friese naam Wieke is een verkorting van de Germaanse naam Lodewijk, met als betekenis "roemvolle strijder".

Bekende naamdragers

Wieke Hoogzaad (1970) is een Nederlands triatlete en duatlete. In 1998 won Wieke de Europese titel op de olympische afstand, waardoor ze werd verkozen tot Sportvrouw van Amsterdam.In 2003 won ze de wereldbekerwedstrijd in Australiƫ. Ze vertegenwoordigde Nederland tweemaal op de Olympische Spelen (2000 en 2004) en eindigde telkens op de 25ste plaats. In 1998 won Wieke de Europese titel op de olympische afstand, waardoor ze werd verkozen tot Sportvrouw van Amsterdam.In 2003 won ze de wereldbekerwedstrijd in Australiƫ.

Afgeleide namen: Wiek; Wieka, Wiekert, Wiekie

Geboortekaartjes met de naam Wieke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wieke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wieke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wieke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wieke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Marck   26 Dec 2012
Waarom vinden wij Wieke niet terug bij de jongensnamen? Onze zoon heet Wieke en is nu bijna 15 jaar oud. Het was voor ons een afkorting van Lowieke. Een stoere jongensnaam voor een stoere vent.

Wieke   08 Jul 2011
Wieke is toch Gronings?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455