Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Whitney

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Whitney: Whitney is een Engelse meisjesnaam, met als betekenis "wit eiland". Whitney was oorspronkelijk een jongensnaam, maar werd begin de jaren 1980 populair als meisjesnaam.

Bekende naamdragers

Whitney Houston (1963-2012) was een Amerikaans zangeres en actrice. In 1985 kreeg Whitney haar eerste succes met het nummer Hold Me op, een duet met Teddy Pendergrass. In 1986 ontving ze haar eerste Grammy: Best Pop Vocal Performance voor Saving All My Love For You. In 1992 maakte Whitney haar filmdebuut in de thriller The Bodyguard, waarin ze de rol speelde van de succesvolle zangeres Rachel Marron. Voor deze film maakte ze tevens de soundtracks, waarvan I Will Always Love You haar bekendste nummer werd.

Afgeleide namen: Whiteney, Whitnea, Whitnee, Whitnie, Whitny

Geboortekaartjes met de naam Whitney

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Whitney. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Whitney of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Whitney kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Whitney of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Whitney   20 Dec 2017
Topnaam, al zeg ik het zelf. Echter woon je in zeeland of Brabant dan word het snel : wit joe da nie? Of witte gij da nie?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455