Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wessel

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Wessel: Wessel is een Friese variant van Werner, met als betekenis "beschermer van het leger".

Bekende naamdragers

Wessel van Diepen (1966) is een Nederlands radiodiskjockey. Op 15-jarige leeftijd begon Wessel zijn eigen illegale radiostation, dat door justitie uit de lucht werd gehaald. Na zijn studies werkte Wessel in de Verenigde Staten voor een lokaal radiostation. Terug in Nederland ging eerst werken bij de VARA en daarna presenteerde hij bij Veronica het populaire programma Countdown. Vanaf 1992 ging Wessel werken bij het nieuwe commerciële radiostation Radio 538. Wessel is één van de breinen achter een reeks dance-acts die in de jaren 1990 de hitlijsten bestormden, zoals de L.A. Style en de Vengaboys.

Wessel Gansfort (1419-1489) was een Nederlands humanist die beschouwd wordt als een voorloper van de reformatie. Wessel was tegen aflaten, mirakelboeken en heiligenverering. Tweejaarlijks wordt de naar hem genoemde Wessel Gansfortprijs toegekend als cultuurprijs van de provincie Groningen.

Afgeleide namen: Werner, Wesse

Geboortekaartjes met de naam Wessel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wessel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wessel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wessel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wessel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455