Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wes

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Wes: Wes is een verkorting van Wesley, met als letterlijke betekenis "westelijk gelegen weiland".

Bekende naamdragers

Wes Montgomery (1925-1968) was een Amerikaans jazzgitarist, die door velen wordt beschouwd als een van de belangrijkste jazzgitaristen uit de geschiedenis. Wes werd verschillende keer genomineerd voor een Grammy maar in 1966 ontving hij daadwerkelijk een Grammy voor zijn nummer Goin' Out of My Head.

Wes Craven (1939) is een Amerikaans filmregisseur gespecialiseerd in het maken van horrorfilms. Zijn film A Nightmare On Elm Street zorgde in 1984 voor zijn grote doorbraak. In 1996 wist Wes met de komische horrorfilm Scream zijn vorige film van de eerste plaats te verstoten als meest succesvolle filmreeks ooit. In zijn films zitten veel verwijzingen naar andere films.

Afgeleide namen: Wes, Weshly, Wesley, Weslie, Wesly, Wess, Wesse, Wessley, Westley

Geboortekaartjes met de naam Wes

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wes. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wes of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wes kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wes of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455