Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wende

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Wende: De meisjesnaam Wende is een variant van Wendy, met als mogelijke betekenis "vriend". Mogelijk is Wende is verkorting van de Engelse naam Gwendoly met als letterlijke betekenis "witte cirkel".

Bekende naamdragers

Wende Snijders (1978) is een Nederlands zangeres, die in 2001 de eerste prijs en de publieksprijs won van het Concours de la Chanson. Haar debuut-cd Quand Tu Dors verscheen in 2005 en werd bekroond met een Edison. Ook haar tweede cd La Fille Noyée werd in 2007 beloond met een Edison. In 2008 ontving Wende de Annie M.G. Schmidt-prijs voor haar theaterlied De Wereld Beweegt.

Afgeleide namen: Wenda, Wendaline, Wendee, Wendeliene, Wendeline, Wendey, Wendi, Wendie, Wendy

Geboortekaartjes met de naam Wende

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wende. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wende of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wende kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wende of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nicole   22 Oct 2012
Onze dochter geboren in 2011 heet Wende. Wij hebben veel leuke en positieve reacties gehad en krijgen die nog steeds. De verloskundige kwam ik laatst tegen en zij had tot onze dochter nog nooit de naam Wende in haar praktijk gehad en nu waren er al een paar Wendes geboren. Trend gezet, heel leuk. Ook op kinderdagverblijf en basisschool van onze oudste nog nooit een Wende gehad. Erg leuk al die reacties allemaal.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455