Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Wayne

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Wayne: Wayne is een oude Engelse jongensnaam met als betekenis wagenmaker.

Bekende naamdragers

Wayne Carson (1943-2015) was een Amerikaanse songwriter Wayne die bekend is voor de klassieker Always on My Mind en The Letter. Wayne Carson werd in 1942 geboren in Denver. Hij werkte als songwriter en country-muzikant en kreeg twee keer een Grammy. In 1997 werd Wayne toegevoegd bij de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Wayne Gretzky (1961) is een Canadees voormalig professioneel ijshockeyspeler. Wayne wordt beschouwd als de beste National Hockey League speler aller tijden en kreeg als bijnaam The Great One. Hij is de enige hockeyspeler ooit die meer dan 200 punten in één seizoen heeft behaald. Wayne mocht de Olympische vlam aansteken tijdens de opening van de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver.

Afgeleide namen: Wyn, Wynn, Wynne

Geboortekaartjes met de naam Wayne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Wayne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Wayne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Wayne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Wayne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455